Dictionar de analize

Inapoi la index

Anticorpi anti-virus herpetic 1 Si 2 IgG

Pret:

60 lei

Scopul testului

Acest test determina anticorpii anti-virus herpetic 1 si 2 IgG. Prezenta acestora indica expunerea la virus, dar pot fi prezenti si in timpul unei infectii active, impreuna cu anticorpii IgM.

Virusul herpetic 1 determina herpesul oral, iar virusul herpetic 2 conduce la herpes genital. Infectia cu aceste doua tipuri de virusuri se poate transmite prin contactul cu veziculele herpetice sau lichidul pe care acestea il contin. Herpesul oral se poate transmite prin sarut, iar herpesul genital se transmite prin contact sexual.

Ce masoara

Testul deceleaza nivelul de anticorpi de tip IgG. Acestia incep sa apara dupa aproximativ 25 zile de la infectie si persista toata viata. Concentratia acestora in sange este mult diminuata in perioadele dintre reinfectari.

Metodele utilizate pentru detectarea acestor anticorpi difera la fiecare laborator. Insa, rezultatele obtinute au aceasi valoare clinica.

Cand se face

Dozarea anticorpilor anti-herpetici IgG este indicata persoanelor care au imunitatea compromisa. Acestea necesita tratament, pentru a evita aparitia complicatiilor. Alte persoane care necesita dozarea anticorpilor sunt cele vor urma sa participe la un transplant.

Femeilor care doresc sau sunt deja insarcinate le este recomandat acest test. In timpul sarcinii, virusul poate fi transmis la copil care adesea, va suferi malformatii severe. In aceste situatii, medicul va indica tratamentul potrivit pentru a reduce riscul acestor complicatii.

Indicatii recoltare

Testul pentru detectarea anticorpilor anti-virus herpetic IgG se face dintr-o proba de sange. Acesta este prelevata prin punctie venoasa. Zona este curatata cu alcool pentru a preveni infectiile. De asemenea, echimozele pot fi evitate prin aplicarea unei presiuni usoare la nivelul zonei respective.

Pacientul nu necesita o pregatire speciala, iar proba poate fi recoltata in orice moment al zilei. Intreaga procedura dureaza cateva minute, iar gradul de disconfort al pacientului este redus.

Interpretare rezultate

Testul pentru detectarea anticorpilor anti-herpetici IgG ofera rezultate de tip:

  • pozitiv;
  • negativ .

Un rezultat pozitiv este asociat unei expuneri anterioare la virus. Acesta poate aparea si in timpul unei infectii active, primara sau reinfectie. Chiar daca simptomele nu sunt prezente, anticorpul poate fi detectat, insa se poate depista o valoare mai redusa.

Un rezultat negativ poate insemna lipsa expunerii la virusul herpetic. Insa, daca pacientul a avut o infectie recenta, iar testul a fost efectuat in primele 3 saptamani, rezultatul cel mai probabil va fi negativ. Acesta este considerat un rezultat fals negativ.

Ce sa intrebi medicul

Virusul herpetic este transmis usor si multe persoane se confrunta cu acesta. Medicul iti poate explica cum poate fi prevenit. Pentru a intelege mai usor aceasta afectiune si modul in care apare, poti adresa urmatoarele intebari:

  • Ce semnifica un rezultat pozitiv al testului?
  • Este necesar a lua tratament?
  • Care sunt efectele secundare ale tratamentului?
  • Cum poate fi prevenita infectia cu virusul herpetic?

Infectia herpetica apare la o mare parte din populatie. Cei care au luat contact cu virusul vor dezvolta anticorpi anti-virus herpetic IgG. Anticorpii pot fi dozati in sange. Testul este util pentru femeile care sunt insarcinate sau doresc sa aiba o sarcina, dar si pentru persoanele imunocompromise.

Suna acum Cere programare